Kapacitásbővítés az Eszik Optika Kft-nél

A projekt tartalmának bemutatása

A kedvezményezett neve: ESZIK OPTIKA Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
A projekt címe: „Kapacitásbővítés az Eszik Optika Kft-nél”
A szerződött támogatás összege: 14 900 000 Ft
A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

Az Eszik Optika Magyarországon az egyetlen, amely – Japánból importált alapanyagból – polarizált dioptriás szemüveglencsét gyárt. Az így készült szemüveggel megvalósul minden szemüveges régi vágya: ugyanazt az orvosi eszközt használhatja minden tevékenysége közben, a számítógép monitora előtti szemfárasztó munkától akár a vízisízésig.

A vállalkozás fejlődésével az elmúlt években lehetőség nyílt az üzemi szintű, nagyobb mennyiségű készlencse gyártásra, illetve egyedi lencséjű készszemüveg készítésére. A speciális lencse gyártása és csiszolása szakavatott orvosi hátteret és diagnosztikai tudást igényel, ehhez az Eszik Optika Kft sokéves tapasztalattal tud hozzájárulni. Az országos szakmai körökben való aktív részvétel alapján a szemüveg gyártása és lengyecsiszolás nagyüzemi jellegű, mennyisági készítésére az elmúlt 2 évben jelentkezett igény, ami a vállalkozás piaci helyzetét már nem a kiskereskedelmi, hanem a nagykereskedelmi területen erősíti meg. Az orvosi eszközök gyártásának piacán az egyedi polarizált dioptriás lencse igénye jelentős, ezek beszerzését jellemzően külföldről, illetve nagykereskedőktől bonyolítják le az optikai szalonok.

A beruházással egy, a magyar piaci igényeknek megfelelő, előzetesen felmért termék gyártása valósult meg.

NIDEK Szemüveglencse csiszolórendszer

A szemüveglencse-(be)csiszolás az a területe az optikai iparnak, amely talán a legnagyobb fejlődésen ment keresztül az elmúlt 100 évben. A szemüveglencse keretbe foglalása minden esetben valamilyen csiszolási, forgácsolási folyamat végeredménye. A mai, korszerű csiszolórendszerek alapvetően CNC vezérlésű automaták.

Minden ilyen, CNC vezérlésű csiszolóegységnek rendkívül bonyolult a dolga. Nem elég, hogy a lencse formáját egy csatolt rendszernek igen formahűen és pontosan kell beolvasnia, a végterméket számtalan ismeretlen és minden alkalommal változó paraméter függvényében kell legyártania, ma már 0.01 mm pontossággal.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.01.03.

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.2-16-2017-00705

By |2019-01-21T08:36:20+01:00január 18th, 2019|Pályázatok| Kapacitásbővítés az Eszik Optika Kft-nél bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva