Varilux X széria

Előfordult már Önnel, hogy a szemüveglencse korlátozta valamilyen tevékenysége során? Karnyújtásnyi távolság esetén olykor Önnek is keresgélnie kell a fejével, hogy a szemüveglencsén keresztül hol lát élesen?
Ön is szeretne könnyedén navigálni az egyes digitális eszközök (okostelefon, tablet, számítógép) között?
A modern életforma megváltoztatta a látásunkkal és így a szemüvegünkkel kapcsolatos elvárásainkat is. Egyre több feladatot végzünk egyszerre és gyorsan váltogatunk közöttük, így egyre nagyobb teret szeretnénk élesen látni, főleg közeli, karnyújtásnyi távolságon belül. Míg korábban a multifokális lencsék kialakításakor közeli távolságban csupán egy síkot és egy tekintési irányt kellett figyelembe venni (40 cm 36 fokban), addig ma már számos közeli távolság jöhet számításba, amelyek 40-70 cm-re helyezkednek el, és többféle síkban találhatóak. Ezért fontos, hogy gyorsan és zökkenőmentesen tudjunk váltani a különböző távolságok között, megtartva korábbi lendületünket. Az Essilor ezért kifejlesztette a Varilux multifokális lencsék legújabb generációját, a Varilux X szériát, amely az éles látás új dimenzióját jelenti. A lencse fejlesztői a karnyújtásnyi távolságon belüli zónára fókuszáltak. Azt vizsgálták, hogy milyen távolságokra milyen mélységélesség és ahhoz kapcsolódóan milyen látásélesség szükséges a mindennapi teendők elvégzése során, ha például vezetés közben hirtelen a műszerfalra nézünk, vagy számítógépezés közben a megcsörrenő mobilunkra pillantunk. Arra törekedtek, hogy folyamatosan tiszta és éles látást biztosítanak a közeli és köztes zónában is úgy, hogy közben a szemüveg viselőjének ne kelljen mozgatnia a fejét.

 

Szélesebb látótér karnyújtásnyi távolságon belül

Az új technológiák mellett, a személyre szabásban is új dimenziót teremt a Varilux X széria, hiszen a közelre tekintési szokások vizsgálata alapján készül. A közelre tekintési szokások (azaz a Near Vision Behavior, NVB) mérése 4 kritérium alapján történik, amelyek elemzik a fej- és testtartást, valamint a tekintési szokásokat közeli tevékenységek során. Fontos rögzíteni ezeket a paramétereket, hiszen nem vagyunk egyformák. Máshogy olvasunk, máshogy tartjuk a mobiltelefont, különböző a testtartásunk, másként mozgatjuk a szemünket vagy a fejünket. A vizsgálat alapján történik a szemüvegviselő tekintési profiljának modellezése, majd az egyedi szemüveglencse legyártása.
Ezen túl még további személyre szabási lehetőségeket kínálunk a Varilux Mester Optikákban. A Varilux Xclusive 4D lencsék esetén további mérésekkel biztosítjuk azt, hogy az Ön új szemüvege a keretadatok, a domináns szem és a közelre tekintési szokások figyelembevételével maximálisan személyre szabott látásélményt nyújtson. Ez a szemüveg az, amihez nem Önnek kell alkalmazkodnia, mert a szemüveglencse alkalmazkodik Önhöz!

Ne szalassza el!
Varilux akciónk április végéig tart!
0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec
By |2019-04-02T13:34:25+01:00október 13th, 2017|Akciók| Varilux X széria bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva